کسب درامد دولت با مالیات از خانه های خالی؟/ سوداگران از ترس مالیات چند درصد از خانه های احتکار شده را عرضه کردند؟

به گزارش خبرگزاری الخبرآنلاین، وضعیت بحرانی مسکن در کشور نیازمند آمار و اطلاعات دقیق است تا دولت بتواند بر اساس آن تصمیم گیری و برای این منطقه برنامه ریزی کند. بر این اساس «سامانه املاک و مسکن» با ارائه شبکه اطلاعاتی مورد نیاز بستری مهم برای سیاست گذاری و تصمیم گیری در حوزه مسکن است. از سوی دیگر تکمیل و استفاده از این سامانه از وظایف قانونی دولت است. قانون اصلاح ماده 54 قانون مالیات های مستقیم که در سال 1398 به تصویب شورای اسلامی رسید، دولت را مکلف به راه اندازی این سامانه کرد. شناسایی خانه های خالی، اخذ مالیات از آنها و عرضه مجدد واحدهای خالی به بازار از مهم ترین اهداف سامانه املاک شناسایی شد. بر اساس اعلام سازمان امور مالیاتی، این سامانه از ابتدای سال جاری تاکنون 37 برابر سال گذشته از خانه های خالی مالیات اخذ کرده است. بنابراین دولت موظف است سامانه املاک را تکمیل کند تا بتواند برای حوزه مسکن برنامه ریزی کند. سعید محمدی کارشناس حوزه مسکن در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه دولت باید بر اساس قانون عمل کند و تکمیل این سامانه را در دستور کار خود قرار دهد، اظهار داشت: در این راستا دولت باید بر اساس قانون عمل کند.

قانون حمایت از املاک

مهر نوشت: آل محمدی با تاکید بر نقش نظام در مدیریت بازار مسکن گفت: مجلس دو قانون برای حل بحران مسکن تصویب کرد. یکی از قوانین جهش تولید مسکن است که بر اساس آن دولت باید سالانه حداقل یک میلیون واحد مسکونی بسازد. این خیلی خوب است؛ اما این کافی نیست. علاوه بر این، قانون اصلاح مالیات های مستقیم وجود دارد که دولت را موظف می کند خانه های خالی و احتکار شده را با استفاده از سیستم املاک و مسکن و اجرای سیاست های مالیاتی به بازار بازگرداند. انجام هر دو می تواند بازار مسکن را تثبیت کند.

  کارشناس مسکن: تهران و شهرهای بزرگ به جهنم کارگران و کارمندان تبدیل شده است، در کشور ما جابجایی مستاجران حق مطلق صاحب خانه است.

این کارشناس مسکن در ادامه در این باره توضیح داد: مسکن در کشور ما به یک کالای سرمایه ای تبدیل شده است. تاجران وارد این بازار شدند و از قیمت بالای آن بهره بردند. اما مردم به ویژه اقشار پایین جامعه با مشکلات زیادی مواجه بودند. آنها باید 60 تا 70 درصد از درآمد خود را خرج مسکن کنند. به همین دلیل قانون این وظیفه را بر عهده دولت گذاشت تا با تکمیل سامانه املاک و مسکن، مشکلات مسکن را حل کند. می توان گفت 30 درصد از مشکلات حوزه مسکن به دلیل خالی بودن خانه هاست. بخش بزرگی از مشکلات این حوزه بر عهده بازرگانان است و دولت باید دست آنها را از مسکن کوتاه کند.

عرضه خانه های خالی بیش از پیش اما هنوز کافی نیست

آل محمدی افزود: سازمان امور مالیاتی گزارشی از خانه های خالی بازگردانده شده به بازار ارائه کرد. این گزارش حاکی از آن است که از ابتدای سال جاری تاکنون 182 هزار واحد خالی بازفروش شده است. اگرچه عرضه خانه های خالی 37 برابر شده است. اما این کافی نیست. آخرین آمار از تعداد خانه های خالی 8 سال پیش است. بر اساس سرشماری عمومی بیش از 2.6 میلیون واحد مسکونی خالی در کشور وجود دارد. خب، این تعداد قطعا از سال 2015 افزایش یافته است. چرا که میزان احتکار مسکن بیش از گذشته افزایش یافته است. طبیعتا دولت باید تلاش خود را بر شناسایی خریداران بزرگ مسکن متمرکز کند. افراد یا نهادهایی که تعداد زیادی واحد خالی را تصرف کرده اند.

وی در خصوص ابزار قانونی مالیات خانه های خالی گفت: باید یادآوری کنم که اخذ مالیات از خانه های خالی کار دولت پول درآوردن نیست. بلکه برای تنظیم بازار مسکن است. در واقع مالیات یک ابزار قانونی در حوزه دولتی است که از طریق آن انحصار طلبان مجبور به فروش خانه های خالی خود می شوند و این ابزار قانونی کاملاً به نفع مردم است.

  ضرورت تشکیل گشت ویژه بازرسی املاک و بنگاه ها در خلخال - خبرگزاری مهر، اخبار ایران و جهان

این کارشناس مسکن تصریح کرد: تکمیل و استفاده از سامانه املاک و مسکن بر عهده وزارت راه و شهرسازی و دولت است. تاثیر مثبت این سیستم کار را برای دولت آسان می کند و با شناخت مناسب از شرایط بازار مسکن و تعداد خانه های خالی می تواند به درستی برای آینده این بازار برنامه ریزی کند.

223228

منبع: https://www.khabaronline.ir/news/1963594/%DA%A9%D8%B3%D8%A8-%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D9%85%D8%AF-%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA-%D8%A8%D8%A7-%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D8%B2-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AE%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D8%B3%D9%88%D8%AF%D8%A7%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B2-%D8%AA%D8%B1%D8%B3-%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%A7%D8%AA

By ljhvd