به گزارش پایگاه خبری الخبرآنلاین، بانک مرکزی گزارشی از تحولات معاملات بازار مسکن تهران در تیرماه 1403 هجری شمسی منتشر کرد که نشان از افزایش 27.1 درصدی معاملات آپارتمان های مبادله شده در تهران در تیرماه 1403 نسبت به مدت مشابه دارد. سال گذشته
خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران نوشت: بر اساس این گزارش، در تیرماه 1403 هجری شمسی، تعداد آپارتمان های مسکونی در گردش در شهر تهران به 3.6 هزار واحد مسکونی رسید که به ترتیب 8.1 درصد و 27 درصد کاهش را نشان می دهد. نسبت به ماه قبل و همین ماه در سال 2019. سال قبل 1 درصد افزایش نشان می دهد.
در همین زمینه داود بیجی نژاد نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران گفت: آمار معاملات ملکی در تیرماه سال جاری در شهر تهران نسبت به ماه گذشته (خرداد) هشت درصد کاهش تعداد را نشان می دهد. قراردادهای املاک و مستغلات، که نشان دهنده رکود مستمر در بازار است.
وی گفت: این مهم نیز نشان می دهد که تامین مالی بیشتر پروژه ها از محل فروش آپارتمان امکان پذیر نیست.
بیگ نژاد گفت: آمارها حاکی از آن است که تعداد کمی از این قراردادها مربوط به آپارتمان های نوساز است و این موضوع زنگ خطری است زیرا در صورت ادامه این روند، شرکت های ساختمانی از این بخش خارج شده و بر همین اساس با مشکلات بلندمدت مواجه خواهیم شد. دولت و دولت باید برای این وضعیت چاره ای بیندیشند.
ثبت اکثر قراردادها در منطقه پنج پایتخت
این مقام صنفی خاطرنشان کرد: بر اساس آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی، منطقه 5 تهران به دلیل گستردگی و اختلاف قیمت در رتبه اول قراردادهای خرید مسکن ثبت شده و منطقه 10 به دلیل حجم کم مسکن در رتبه دوم قرار گرفت. قراردادهای خرید اکثر آپارتمان ها آنجا هستند.
وی همچنین با اشاره به افزایش قیمت هر مترمربع آپارتمان در تیرماه سال جاری نسبت به تیرماه سال 1402 هجری شمسی ادامه داد: این افزایش قیمت که خود ناشی از رشد قیمت مصالح ساختمانی است، با توجه به عدم وجود تقاضا در بازار، موید عدم رونق بازار است و وضعیت حاکم بر آن رکود است.
بیجی نژاد تاکید کرد: زمانی می توان گفت که در حوزه مسکن موفق بوده ایم که رونق تولید و ساخت و ساز در داخل شهرها رخ دهد.
نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک تصریح کرد: در سال های اخیر با وجود وقوع پروژه های بزرگی مانند نهضت ملی مسکن، مسکن مهر و غیره و تلاش برای تولید مسکن، قیمت ها در مناطق شهری همچنان ادامه دارد. بسیار بالا بر این اساس باید تولید خود را تا حد امکان به سمت مناطق شهری و شهرهای بزرگ سوق دهیم، زیرا مردم همچنان بیش از سایر مناطق نیاز به زندگی در شهرها دارند.
وی افزود: همچنین باید بتوانیم تا حد امکان از مناطقی که پارچه های فرسوده است بهره برداری کنیم که به ویژه در شهرهای بزرگ می تواند به ما کمک کند.
بیجی نژاد معتقد است: معامله تنها 3600 واحد مسکونی در پایتخت در چهارمین ماه سال با نرخ 10 هزار واحدی مسکن در ماه تهران در دوران رونق فاصله زیادی دارد که رقمی کاملا غیر قابل قبول است.
نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران تایید کرد: اگر این تعداد قرارداد در واحدهای نوساز منعقد شود، رونق تولید را به دنبال خواهد داشت، اما با مراجعه به آمار به نظر می رسد تنها 950 واحد از این تعداد. مربوط به آپارتمان های نوساز است و 3100 واحد از جمله آپارتمان های سه ساله به بالا می باشد.
223228